Кметът на Банско участва в международна спортна конференцията

Снимка: Община Банско

На големия форум присъстваха президентът на ACES EUROPE

С официална покана от кмета на София - Йорданка Фандъкова, кметът Иван Кадев участва в Международната конференцията на тема „Българското наследство в инициативата европейски градове на спорта“, която се проведе на 2 декември, съобщават от Общината.

На големия форум присъстваха президентът на ACES EUROPE -Джан Франческо Лупатели, почетният председател на ENGSO- Карлос Кардозо, зам.-председателят на Фондация „София – европейска столица на спорта“ - Анатоли Илиев, кметове и представители на 14 български селища, определени през годините за градове на спорта. Пред 48-те участници бяха представени 15 презентации, припомнящи приносът и постиженията на българските градове на спорта. 

Отбелязаваме, че призът „Европейски град на спорта” бе връчен на Банско през 2017 година от Федерацията на европейските столици и градове на спорта, като признание за усилията, които се влагат в развитието и популяризирането на града не само като зимен курорт, но и като град - целогодишно стимулиращ и развиващ спорта. То е естествено продължение и надграждане на всички иновации и добри практики и стимул, който утвърждава позицията на града и мотивира за бъдещи перспективи за спорт.

Официалното връчване на знамето на София – Световна столица на спорта за 2024г. се проведе в Зала 1 на Националния дворец на културата. На церемонията присъстваха президентът Румен Радев, служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, българският еврокомисар – Мария Габриел, Стефка Костадинова – председател на Българския олимпийски комитет, посланници на инициативата и др.

Кулминацията на историческите събития беше грандиозния спектакъл по случай 80-годишнината на Национална спорта академия „Васил Левски“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK