Ученичка от ЕГ „Д-р Петър Берон“ – Кюстендил, отново в Брюксел

Снимки: ЕГ - Кюстендил

Мадлен Манова е част от екип млади хора /ученици и студенти/, победители в хакатоните на програмата Panda Labs Junior

Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ - Кюстендил, отново има свой посланик в Брюксел. Този път това е ученичката от 12 "а" клас Мадлен Манова, която посети административната столица на Европейския съюз през втората половина на месец октомври.

Мадлен е част от екип млади хора /ученици и студенти/, победители в хакатоните на програмата Panda Labs Junior, които бяха на информационна визита в Брюксел. Тя имаше възможността да се запознае отблизо с работата на Европейските институции. Участва в срещи с водещи експерти и осъществи обмен на идеи по различни теми: „Климатични промени“, „За по-устойчиво бъдеще“, „Цифрова трансформация“, „Възможности за младите предприемачи в Европа“.

Участието на Мадлен в екипа от наградени младежи е естествен резултат от упорита и целенасочена работа по проекта „Panda Labs Junior за справедлив преход“ на WWF България в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България. Този проект се осъществява и от ученици на ЕГ“Д-р Петър Берон“, които са в профил „География и икономика“. Насочен е към младите хора и има за цел да създаде и реализира програма от дейности по образование и младежко предприемачество за младежи във въглищните региони.

Мадлен ще продължи работа по проекта и през учебната 2022-2023 г., но вече като ментор, който ще помага на г-жа Донка Стоянова да приобщи към идеята и новите ученици от профил “География и икономика“ в 11 клас. Те ще имат възможността да осъществят обучение в нова технологизирана среда, използвайки платформата Moodle. Ще могат да се включат в мрежа от зелени предприемачи, които ще се справят с технологичните и социалните проблеми при прехода на местната икономика. Ще надграждат установената методология на WWF в Panda Labs за използване на дизайн мислене за иновативни решения, съобщават от Езиковата гимназия в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK