Мика Зайкова: На ГЕРБ им е поръчано да саботират парламента

Снимка: БНР

За нея Борисов е бил самодържец, не се е съобразявал нито с парламент, нито с Конституция

Седмицата ни припомни, че възрастта не е порок, а истинско предимство, особено, ако трябва да бъдеш председател на парламента. Мика Зайкова – синдикалистът, който стана депутат от „Има такъв народ“ води първото заседание на Народното събрание в четвъртък. Това стана причина много бързо тя да се превърне в любимец на всички. 

"Много се надявам колегите да се съобразяват в коя сграда се намират. Колегите от ГЕРБ не са невъзпитани, просто такава им е поръката, да саботират работата на парламента", сподели Мика Зайкова в "Неделята на NOVA".

"Да стоиш 10 години на власт и да си самодържец. Бойко Борисов не се съобразяваше нито с парламент, нито с Конституция.", каза още Зайкова.

За заемането на длъжността председател на НС до избирането на редовен такъв заради факта, че е най-възрастният депутат, тя заяви, че не за пръв път говори пред хора и е показала истинската си същност.

"Избрах „Има такъв народ“ защото харесвам младите и умни хора. Те ми предложиха, в началото аз не исках, но после приех, защото искам да помогна", обясни Зайкова.

По нейните думи има наистина сериозни специалисти, съставили програмата на партията. А председателят на Народното събрани Ива Митова е изключителен конституционалист и много голям специалист.

Тя коментира, че Планът за възстановяване на ГЕРБ е 394 страници и тя има два дни да го прочете. За първия вариант Зайкова добави, че е липсвала думата „реформа“. Депутатът допълни, че вече се притеснява за Сребърния фонд. Тя призова преседателя на БНБ да изнесе данни за Фискалния резерв. Мика Зайкова каза още, че не желае да прави кариера, а само да помага на младите. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK