В Софийска област полицията проверява за купен вот, а попада на тефтери за хляб и сол

Снимка: Infomreja.bg

Операциите на полицията ще продължат и след изборите

Шест дни преди предсрочните парламентарни избори акциите срещу купуването на гласове и битовата престъпност продължават.

На територията на Софийска област участват служители на Областна дирекция МВР - София, жандармерията и държавните контролни органи, съобщава news.bg.

Целта на операцията е да се пресече незаконната търговска дейност, включително и да предотврати купуването на гласове преди предстоящите избори. Операцията е срещу битовата престъпност, незаконната сеч и осигурява превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, обясни на брифинг Здравко Йотов, който е началник на районното управление на МВР в Ботевград.

Към момента няма задържани. Имало два сигнала за купуване на гласове, но образуваните по тях дела ще бъдат прекратени на този етап, тъй като след претърсвания не са открити доказателства. Йотов уточни, че при проверката са попаднали на тефтери в търговски обекти, които обаче не дават показатели да има нещо по-притеснително. Били обикновени тефтери за купуване на вересия, каквато практика има по малките населени места.

Операциите на полицията ще продължат и след изборите, тъй като самото население усеща по този начин подкрепата и присъствието на МВР.

Според Здравко Йотов има тенденция за намаляване на купения вот, което е пряко свързано с нагласите сред населението, че с машинното гласуване тези практики не могат да се приложат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK