Поредна нарколаборатория разбиха в Бургас

Снимки: ОДМВР-Бургас

Нарколабораторията се помещавала в апартамент

Поредна мобилна нарколаборатория в рамките на седмица бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

Нарколабораторията се помещавала в апартамент в бл. 201 в к-с „Меден Рудник”, обитаван от 36-годишен криминално проявен бургазлия.

При извършеното претърсване със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление - Бургас, осъществено около 02.00 ч. на 15.04. т.г., са намерени и иззети множество пособия и прекурсори за производството на високорисковото наркотично вещество „метамфетамин‘‘ / иззети са стъклени колби заедно с червеникаво прахообразно вещество, стъклена купа, шишета с гъста бяла течност, солна киселина, множество шишета с разредител, специализиран термометър, йод на кристали, червено на цвят прахообразно вещество / фосфор/, електронна везна, плик с кристалообразно вещество / метамфетамин/ и др.

В апартамента освен обитателя на жилището се намирали още двама мъже и две жени. Констатирано е, че един от мъжете – 46-годишен криминално проявен бургазлия извършвал дейност по производство на високорисковите наркотични вещества. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа, като предстои повдигането на обвинение.

Останалите четирима също са задържани за изясняване на детайли по случая.

Образувано е досъдебно производство, материалите по което ще бъдат докладвани в Бургаска районна прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn