В Бургас откриха поредната наркооранжерия

Снимка: МВР, архив

Помещавала се в апартамент, обитаван от 20-годишен бургазлия

Нова наркооранжерия за отглеждане на конопени растения бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас, и Първо Районно управление – Бургас.

Оранжерията се помещавала в апартамент в кооперация на ул. „Хаджи Димитър” в областния град, обитаван от 20-годишен бургазлия.

В специално приспособена палатка във всекидневната на жилището са намерени и иззети четири саксии със зелени конопени растения с множество глави и съцветия по тях / канабис/, четири лампи, вентилатори, множество торове с различен химичен състав, две електронни везни, пакети и пликчета със суха зелена листна маса / марихуана/, пликче с пет таблетки екстази, както и суха зелена тревна маса с общо тегло около 200 грама / марихуана/. Открита е и сумата от 2 300 лева в множество на брой банкноти с номинал от 10 и 20 лева.

Задържани са обитателят на апартамента, както и други трима бургазлии / две момичета – на 18 и 20 години и 21- одишен мъж/.

Работата по цялостно документиране на случая продължава.

Припомняме, че ден по-рано на територията на жилище, разположено на ул. «Извън регулация» в село Ясна поляна, собственост на 53-годишен криминално проявен мъж, служители на Районно управление – Приморско, неутрализираха специално оборудвано помещение за отглеждане на марихуана. Намерени и иззети бяха 270 саксии с конопени растения, около 20 кг суха зелена тревна маса / марихуана/, мелачка, съдържаща суха зелена тревна маса, 17 кварцови лампи с адаптори, вентилатори, течни торови препарати, електронна везна и пет сушилника.

53-годишният мъж бе привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до Районен съд – Бургас, за вземане на постоянна мярка за неотклонение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6