Наркопласьор поиска по-лека мярка, съдът го остави в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София

Окръжен съд – Кюстендил, остави без уважение молбата на 21- годишен обвиняем, за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, за изменение на взетата му мярка за неотклонение „Задържане под стража“, в по-лека, като неоснователна. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3 - дневен срок, съобщават от пресцентъра на съда.

21-годишният В. С. е привлечен като обвиняем, за това че на 11.02.2023 г.,  в използван от него апартамент в село Слокощица, Община Кюстендил, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, както и за това, че на същата дата е продал, пред входа на жилището, в което живее за сумата от 10 лв. високорисково наркотично вещество, което е реагирало при направения тест на MDMA.

Районен съд – Кюстендил, е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на В. С. на 14 февруари 2023 г.

Обвинението е за тежко престъпление по смисъла на НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което му е повдигнато обвинение.

И към настоящия момент не е отпаднала констатираната при първоначалното вземане на мярката „Задържане под стража“ реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, именно поради това, че е привлечен за тежко умишлено престъпление, както и предвид тежестта на очакваното наказание, посочва в мотивите си съдия Елисавета Деянчева.

Обвиняемият е осъждан, с присъда на РС – Кюстендил от 09.05.2022 г., на 10 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на наказанието е отложено за изпитателен срок от 3 години. Настоящето деяние е в изпитателния срок на присъдата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK