Благоевград върна едното куче беглец на Симитли, другото го осиновяват

Снимка: Община Благоевград

Двете четириноги – гости на Благоевград, бяха установени след сигнали на граждани

Община Благоевград откликна незабавно на молбата на кмета на Симитли Апостол Апостолов, който отправи призив двете кучета „туристи“, пристигнали в областния център на Пиринско от съседната община, да бъдат върнати на собствена територия.

В продължение на няколко дни едно от тях обитаваше ОП „Приют за безстопанствени животни“ – Благоевград, но веднага след апел от страна на Апостол Апостолов, кметът Илко Стоянов нареди то да бъде изведено и да бъде извозено до родната му община.

Второто куче, забелязано в Благоевград с ушна марка, поставена в Симитли, е на път да намери нов дом и да остане в Благоевград, тъй като за него вече има кандидат-осиновители.

Двете четириноги – гости на Благоевград, бяха установени след сигнали на граждани, които съобщиха, че на територията на областния център има животни с чужди ушни марки.

„Чух се с кмета на Симитли. Не трябва автоматично да се предполага, че кметът е разпоредил тези кучета да бъдат преместени в Благоевград. Напротив! Ние имаме добра комуникация, дори коментирахме да си помагаме помежду си. Има общ проект за изграждане на приют между двете общини“, коментира по-рано днес кметът Илко Стоянов.

Развръзката за двете кучета и двете общини е повече от добра.

От Общината апелират гражданите да бъдат бдителни и в случай, че забележат хора, които пускат кучета сами от превозни средства, да сигнализират на дежурните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 34 или 073/ 88 44 06.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK