Концесионер: Разорани са част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър

Снимка: DarikNews.bg

По случая се води разследване

Неизвестни лица са унищожили част от екзотичните дюни на Южния плаж в Несебър, съобщи концесионерът Кирил Спасов. Той е подал незабавно сигнал до Министерството на туризма, РИОСВ - Бургас и ОД на МВР в Бургас. Уведомени са също областната управа и община Несебър.

Пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, вероятно багер. По идентичен начин е разорана и широка ивица от плажа по протежение над 300 метра. Част от пясъка, изровен от ивицата, е затрупал дюните.

Посегателството е установено в късния следобед в петък от концесионера.
"Случайно минавах около 16.30 ч. край плажа и забелязах, че ивицата е разорана. Веднага се обадих на спешния телефон 112, подадох сигнал и до всички останали компетентни органи. По случая вече се води разследване, разпитват се свидетели. Несебър е малък град и смятам, че има свидетели, които са видели извършителите. Убеден съм, че е въпрос на дни разследващите да стигнат до лицата, които са разорали плажа и защитените дюни. Нямам представа кой и защо е извършил това посегателство, но съм сигурен, че скоро ще се установи", коментира Кирил Спасов. 
Концесионерът коментира за DarikNews, че по негова информация дюните са разорани от служители на Горско стопанство Несебър по неизвестни засега причини.
Проверка на РИОСВ Бургас с GPS координати е показала, че изкопът е на границата на защитената територия, но тепърва ще се установява дали няма засегнати дюни, заяви за DarikNews директорът на екоиснпекцията Павел Маринов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK