Служител на Гранична полиция отглеждал канабис

Снимка: МВР, архив

Растенията са открити в село Делейна, Видинско

Видински криминалисти открили канабисови насаждения в два имота в с. Делейна. Задържани са двама мъже и една жена.

Полицейските действия били предприети на 23 септември в хода на специализирана операция срещу наркопрестъпността в региона.

В изоставен земеделски имот в Делейна служителите на реда установили 14 конопени растения с височина между 140 и 235 см.

В условията на неотложност разследващите извършили претърсване в намиращ се в близост частен дом, обитаван от 45-годишен жител на селото, и там открили химически препарати, ползвани в растениевъдството.

Първоначалните данни сочат съпричастност на мъжа към незаконно отглежданите растения. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведен в ареста. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Видин.

В необитаем двор на частен адрес в селото криминалисти открили още канабисови насаждения. На място установили двама видинчани – 48-годишна жена и 56-годишния й съпруг, извършващи дейности по отглеждането на растенията.

Разследващите иззели 21 стръка с височина около 200 см.

 Местопроизшествието е посетено от служители на ОДМВР-Видин, дирекция „Вътрешна сигурност“- МВР и следовател. Изяснено било, че мъжът е служител на Гранична полиция.

Съпрузите са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа.

По случая е образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Видин. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK