Пол Белогур: Впечатлен съм от визията на Илко Стоянов за развитието на спорта и Благоевград!

Снимки: Личен архив

Двамата бяха категорични, че е от изключително значение партньорството между Общината и ФК „Пирин” да се подобри

Само кандидатът на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград - Илко Стоянов, се срещна с благодетеля на ФК „Пирин” - Пол Белогур, в навечерието на кметските избори.

Двамата се видяха на стадион „Христо Ботев” и проведоха много ползотворен разговор. Разбира се, акцент на срещата бе развитието на спорта и най-вече на футбола в града. Собственикът на „орлетата” бе приятно изненадан от познанията на Илко Стоянов по темата.  

„Аз вече промотирам Благоевград в САЩ. Скоро тук ще тренират футбол студенти от американски университет - 250 футболисти от цял свят. Това ще бъде от полза за града, тези хора ще харчат парите си тук, това е добре за местния бизнес. Вече сме в Първа лига, видеокамерите ще показват не само мачовете, но и Благоевград, това е страхотна реклама за града”, заяви Пол Белогур.

Той призна, че е впечатлен от управленската програма на Илко Стоянов за развитието на Благоевград, както и на спорта. Двамата бяха категорични, че е от изключително значение партньорството между Общината и ФК „Пирин” да се подобри.

„Знам, че стадионът се нуждае от ремонт. Смятам, че Община Благоевград трябва да е по-активна и да помага за подобренията на базата на отбора. Ако получа доверието на моите съграждани и стана кмет, вратата на кабинета ми винаги ще бъде отворена за представителите на ФК „Пирин”, както и на останалите спортни клубове в града. Още повече, че стадионът ще остане на Благоевград”, сподели кандидат-кметът Илко Стоянов.

Той увери, че като кмет, ако бъде избран, ще иска да се подготвят съвместни проекти между Общината и ФК „Пирин” за развитието на базите на клуба. Илко Стоянов бе категоричен, че ще работи за превръщането на Благоевград в значима спортна дестинация.

„Тук ще се провеждат важни спортни събития, ще идват в града ни състезатели от страната и чужбина. Това ще има добавена стойност за местните хора. Община Благоевград ще помага за масовия спорт, а ФК „Пирин” ще се грижи за високото спортно майсторство. Заедно можем да поставим ново начало и за спорта в Благоевград”, допълни кандидат-кметът Илко Стоянов. 

 

КОМЕНТАРИ

Джумалия10:57 - 22.06.2021
То пък една визия Той обещава ние вярваме Само една надежда ни остана Абе онкоглу, как ще го изпълниш? Баси измислената партия без визия за управление
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK