Служители на РДГ – Кюстендил, почетоха паметта и делото на Йордан Митрев

Снимки: РДГ - Кюстендил

Да сме продължители на сътвореното от нашите предшественици лесовъди е голяма отговорност, каза инж. Тодоров

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на кюстендилският лесовъд Йордан Митрев в лесопарк „Хисарлъка  отдадоха почит към паметта и делото му  представители на Регионална дирекция по горите – Кюстендил, областна и общинска администрация, горски, и ловни стопанства, и приятели на българската гора.

Под ръководството на този велик лесовъд преди 131 години с местни доброволци започват да се засаждат млади фиданки от черен и бял бор. Укрепвайки стръмните каменисти  и песъчливи места над град Кюстендил  всички тези безименни участници, водени от родолюбиви и безкористни чувства, едва ли са съзнавали, че пишат първите страници   на организираните залесявания в България. 

„Да сме продължители на сътвореното от нашите предшественици лесовъди е голяма отговорност и в същото време силна мотивация. Работете и занапред за благото на българската гора. Бъдете горди с работата си, защото тя е посветена на идните поколения!“ каза инж. Здравчо Тодоров, директор на Регионална дирекция по горите – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK