Седмица на будителя: Младата надежда на Банско пее със сърцето си за мерака

Снимка: Infomreja.bg

В седмицата преди 24 май и отдаването на почит към всички наши будители, представяме най-малкия събеседник, с когото интервюто бе просто един разговор за мерака.

Но този мерак, признава Катерина Юнчова от Банско, се пали от хора, които са събудили чувството у нея за това да обича банската песен, да се облича в носия, да празнува празници на мегдана със своите съграждани.

Катерина е едва в шести клас, но разговаря мъдро и дава надеждата, че будителският дух не само се предава, а той се и заражда.

Всичко – на което Катерина дължи днешните си постижения, го дължи на семейството и педагозите ѝ. Тя е попила от дядо си банските тонове, които той пеел пред нея, а пък струната била силно натисната от още двама души Георги Касапинов и Нели Михайлова.

Двамата успели да покажат на Катерина, че пеенето е цяла наука, с която ако се заемеш от малък, трябва да си усърден, смел и постоянен.

За будителството и будителския дух, за живота на една малка певица и защо Банско е неописуемо, разказва Катерина Юнчова.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK