Училището в Сатовча разполага с 3 нови интерактивни дисплея

Снимки: СУ, Сатовча

Доставена е и zSpace система

СУ “Св. св. Кирил и Методий“ е сред одобрените училища, кандидатствали по НП „Осигуряване на съвременна, достъпна и сигурна образователна среда“. По Модул 1 „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилираната подготовка“ , Природният център в училището получи нови 3 интерактивни дисплея GAOKE , и една zSpace система. Те са монтирани в кабинетите по ХООС , ФА и БЗО .

Интерактивните дисплеи са все по-популярна и използвана технология във всяка модерна класна стая, защото комбинират интерактивната дъска, проектора и компютъра в едно устройство.

zSpace е единствена по рода си технология, с която учениците учат чрез виртуални 3D холограми и симулации на експерименти във виртуална и добавена реалност. Комбинацията от виртуална и добавена реалност променя начина, по-който се приема информацията и се усвояват новите знания. В училището това е втора по рода си такава технология - едната се използва в кабинета по биология, а новата ще се използва в останалите два кабинета от природния център.

Технологиите и модерната учебна среда са ключ към по-добро образование. Такава е основната цел на ръководството на училище и на педагогическия колектив. Преподавателите се стараят да ангажират вниманието на учениците, да им помагат да трупат информация и да обогатяват знанията си в една съвременна и иновативна учебна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK