Кметът Петър Паунов: Вандализмът по детските площадки не секва

Снимка: Infomreja.bg

Няма да позволим повече да се случват тези неща, категоричен беше Паунов

Показаха ми раздраното гръбче на едно дете на една от детските площадки в Кюстендил. Въпреки постоянните ремонти, вандализъм очевидно не секва. Предстои сериозен разговор с полицията и предстоят мерки срещу вандализма, независимо на каква възраст е извършителя.

И нека сме наясно, не децата са виновни, а тези които отказваме да ги възпитаваме. Това обяви на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той подчерта, че площадките са за деца до 6 години, максимум до 12-годишна възраст.

„Няма да позволим повече да се случват тези неща, да се съсипват площадките, а отстрани да стоят безучастно хора и да казват какво да правим с детето. Направили сме прекрасни спортни зали, има съоръжения, физкултурни салони, богата културна програма, читалища работят и всеки може да се занимава с нещо, което е полезно, вместо да ходи да чупи детските площадки.

Колегите всяка сутрин обезопасяват, но ето вчера ми показаха детенце, на което половината гръбче надрано от пирони и то от площадка в центъра на площада. И добре, че братчето го е хванали, за да не се стигне до по-голямо увреждане.

За това ще бъдем безкомпромисни, знаете, че непълнолетните не носят отговорност, но има мерки, които се отнасят до хората, които трябва да се грижат за тях“, категоричен беше кметът.

Той обяви, че има и добра новина – от тази сутрин вече има две оферти за превозвачи по линиите Кюстендил - София и ако всичко е наред, от 1 октомври, събота, всички линии ще бъдат обслужвани.

Незабавно отправям искане към областна управа, надявам се че ще им стигнат сроковете до петък да издадат спешна мярка, която е до 2 години. Тъй като обществената поръчка не е приключила, постъпи жалба от Асоциацията на превозвачите. Автобусите са между 2003- 2007 година, модерни, хубави автобуси.”, коментира кмета Петър Паунов.

От 1 октомври само курсът в 8 и 30 за София в събота и неделя няма да се изпълнява, останалите 6 курса от Кюстендил до София и обратно ще се изпълняват в комфортни и модерни автобуси.

„Благодарим на колегите от областна управа, на областния управител, който се ангажира максимално бързо да се работи и оттук нататък се надяваме, има законова възможност, няма да чакаме обществената поръчки и тези, които се опитват да я блокират. Временната мярка е до 2 години, така че ще гарантираме безопасен и спокоен превоз”, каза още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK