Борислав Нинов: Пълна мъгла и хаос цари в действията на БФС

Снимка: БГНЕС

Конгрес може и да няма

Днес трябва да се проведе заседание на Изпълкома на БФС. То обаче не е официално обявено на страницата му.

"Не знаем и какъв ще бъде дневният ред. Никой от Футболния съюз не може да бъде открит от медиите", обясни спортният редактор Борислав Нинов  в предаването "Хоризонт до обед".

По неофициална информация трябва да се гласува дата за провеждането на изборен конгрес, посочи той.

Нинов припомни, че на 16 януари БФС – чрез подалия оставка Борислав Михайлов, обжалва пред Софийски градски съд отказа на Търговския регистър да впише поканата за извънреден конгрес.

"В понеделник Софийският градски съд постанови, че Търговския регистър е постъпил неправилно. Трябва да има обжалване на Търговския регистър до 29-и. Играта на нерви продължава".

Нинов предполага, че на заседанието на Изпълкома може да се дискутира изборът на временно изпълняващия длъжността. 

"Михаил Касабов беше обжалван. Това се прави, за да се тупа топката и евентуално да бъде върнат на поста Борислав Михайлов. Трудно може обаче пред съда да бъде свален Касабов. Той не се е провинил. Изпълнил е всички изисквания".

Журналистът не си спомня да е имало подобен казус преди това.

Една от хипотезите за днешното заседание е, че Изпълкомът може да реши да се отмени този конгрес, обясни журналистът. 

"Според устава има това право. Трудно ми е да си представя какво ще се случи от страна на феновете, ако това се случи. Недоволството на футболна България е огромно по този въпрос. Пълна мъгла и хаос цари в деайствията на БФС. Прозира единствено идеята да бъде забавено провеждането на този изборен конгрес, ако не и да бъде отменен".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK