Дерменджиев смени началниците от Второ до Осмо РУ в София

Снимка: Infomreja.bg

Рокадите са заради Семерджиев

Сменят началниците на седем полицески управления в София след проверките, провокирани от разследването по казусите с Георги Семерджиев и катастрофата на "Околовръстното шосе". Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той уточни, че хората, които ще бъдат сменени, не са осигурявали полицейска защита при тези казуси, но и не са предприемали необходимите действия, за да предотвратят подобни инциденти.

"Хората, които ще сменим, не са осъществявали чадър върху никого, но не са осъществявали и необходимия контрол, не са установили действия, които да не доведат до случай като този с Георги Семерджиев, като другия случай с катастрофата на Околовръстното", заяви той.

Рокадите обхващат Второ РУ, Трето РУ, Четвърто РУ, Пето РУ, Шесто РУ, Седмо РУ и Осмо РУ. Новите началници на полицейските управления са избрани по предложение на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Смяна на ръководството ще има и в ОД на МВР Кюстендил, което ще се поеме от досегашния заместник-директор.

"Старши комисар Светослав Григоров си позволи грубо да наруши правилата, позволи си да ме излъже директно в очите", заяви Демерджиев и допълни, че в предизборно време комисар Григоров се е срещал с "достатъчно високопоставени" представители на ГЕРБ.

Демерджиев коментира, че линията на политически назначения не трябва да продължава в МВР.

"Без рокади няма как да обезпечим добрата организация в районните управления на СДВР", каза още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK