Бюрото по труда в Гоце Делчев провежда разяснителна кампания сред безработни

Снимка: Infomreja.bg

То ги запозна с възможностите, които дава проект "Започвам работа"

Днес специалисти от Дирекция „Бюро по труда“ – Гоце Делчев, запознаха безработни лица, работодатели и ученици с възможностите, които дава проект „Започвам работа“, Компонент 1 „Активиране“.

„Целта е да бъдат обхванати лица от 16 до 65 години, които не учат, не работят и не са регистрирани в Бюрото по труда. Те трябва да бъдат открити и регистрирани“, казва директорът на Бюрото Екатерина Герчева.

Водени от желание да бъдат максимално полезни на хората, които си търсят работа, специалистите им дадоха практически насоки – как да си подготвят документите за кандидатстване (особеностите при писане на CV и мотивационно писмо), как да се представят възможно най-добре на интервюто за работа, как да си създадат личен професионален проект… Те увериха присъстващите, че могат да разчитат на тяхната компетентна помощ и че работят и индивидуално с всеки кандидат за работа.

Полезна беше и информацията за няколкомесечни българо – германски курсове, които се организират в различни центрове в страната и са по примера на немската дуална система. Тя беше онагледена чрез филм за центъра в град Пазарджик.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

12302:43 - 23.03.2023
Къде има работа? Ако си с образование трябват връзки!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK