Преподаватели в Трето ОУ - Гоце Делчев, участваха в мобилност по проект на "Еразъм +"

Снимки: Трето ОУ, Гоце Делчев

Това е втората мобилност по Международния проект "Фестивали между европейските общности и традиции"

Тези дни от Волос, Гърция, се завърнаха учителките в Трето ОУ „Братя Миладинови“ - Гоце Делчев, Ваня Тупарова и Любка Цирова. Те участваха в едноседмична мобилност по Международен проект „Фестивали между европейските общности и традиции“ на програма „Еразъм +“.

Партньори по проекта са Италия (Торино), Турция (Невсехир), Турция (Кападокия, Кайсери) и Гърция (Волос).

Ваня Тупарова – координатор на проекта за България, и Любка Цирова посетиха детска градина във Волос, където представиха традиционни детски игри от миналото.

В програмата беше предвидено посещение и на училище от I до VI клас. В него се проведе работна среща на тема: „Различните образователни системи“. В друго училище в Портария ученици представиха различни музикални инструменти, типични за района.

Интересна работна среща беше проведена с професор Кара Канари от Солунския университет „Аристотел“. В рамките на срещата учителите имаха възможност да изработят от глина детски играчки от древността, някои от които са използвани от децата и днес. Направени бяха и постери с послания към децата.

Всички участници в проекта получиха сертификати от визитата и сертификати от Солунския университет.

В Гоцеделчевското училище започват подготовка за посрещане на колегите си, които ще им гостуват през месец февруари следващата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK