Нинова: Минималната заплата 940 лв. да влезе от 1 юли

Снимка: Infomreja.bg

'Нашата политика е последователна за увеличаване на минималната заплата"

„Министърът на финансите говори за увеличаване на данъци, за премахване на данъчните облекчения и рязане на доходи – това е абсурд. В тази инфлация и тази криза, народът няма да издържи на това.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в рубриката „Обещанията с Нели Тодорова“ по NOVA.

Според нея е нелогично в условия на инфлация и повишени цени, приходите на държавата да са по-ниски от предходната година и това означава, че служебният кабинет не се справя със събираемостта.

„Нашата политика е последователна за увеличаване на минималната заплата. Парламентът прие предложението на БСП тя да бъде 50% от средната.  Към този момент тя трябва да е между 950-1000 лв. Абсолютно логично и правилно, според нас, е с приемането на бюджета, от втората половина на годината минималната работна заплата да е увеличена и да бъде 50% от средната, а не чак през 2024 г.“ посочи Нинова.

Тя припомни, че по време на редовното правителство, пенсиите са се вдигнали средно с 39%, но „истинското и справедливото решение е преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен доход.“ По нейните думи това ще увеличи пенсиите средно с още 25-30%.

Лидерът на БСП подчерта, че това не трябва да се обвързва с вдигане на данъци. „Пари могат да дойдат от изсветляване на икономиката и висока събираемост“, добави Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK