Хаджигенов за скандала "500К": Това е безобразен разговор, но е личен

Снимка: БГНЕС

Това заяви Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" по повод разговора между Татяна Дончева и Радостин Василев от ИТН

"Наясно съм със скандала "500 К". Едва ли има човек, който вече не е наясно. Това е някакъв частен и много безобразен разговор между двама души". Това заяви в ефира на Нова телевизия Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" по повод разговора между Татяна Дончева и Радостин Василев от ИТН, по време на който са му предложени пари, за да напусне групата.

"Ниe нe cмe cи близки c Тaтянa Дoнчeвa, нитo в пoлитичecки, нитo в никoй друг cмиcъл. Тaкa чe нe рaзгoвaрямe чecтo и нe ми e cпoдeлялa нищo", зaяви Хaджигeнoв в oтгoвoр нa въпрoc дaли e бил нaяcнo c прoвeлия ce рaзгoвoр мeжду Дoнчeвa и Вacилeв, зa кoeтo пръв зaгoвoри Тoшкo Йoрдaнoв в крaя нa минaлaтa ceдмицa.

Въпреки това Николай Хаджигенов не е учуден от самата постъпка на Татяна Дончева - да ходи и говори с други депутати от други парламентарни групи. Тя беше и на разговор и с Корнелия Нинова за сформиране на широка лява коалиция и тогава излезе информация, от социалистите, че е искала сигурни депутатски места в листите. Николай Хаджигенов бе категоричен, че коалицията на протестните партии не се разпада.

Ние сме най-малките, най-шарените, но сме само един малък мост между левите и десните, обяви и в студиото на БНТ Арман Бабикян, ИСБНИ. Беше важно да има правителство, важно за България, но не и на всяка цена, обясни Бабикян. Той коментира вчерашното гласуване по актуализацията на бюджета на ДОО и пенсиите в парламента. "Вчера продъниха бюджета и в това се е видяло мнозинството на статуквото при гласуването", посочи Бабикян, който не е против да се дадат повече пари за пенсионерите, но това не означава да са луди. За него е показателна безскрупулната атака на Корнелия Нинова спрямо правителството, макар и служебно, на президента Радев. В ход, по думите на Бабикян, е сценарий партиите на протеста да бъдат обявени за виновни, при положение, че другите партии са продънили бюджета. Това е плосък и плитък сценарий, но е в ход.

Хаджигенов обаче не очаква самосезиралата се Спецпрокуратура да свърши нещо - действията й са инструмент за натиск. "Ако някой все още не е разбрал какво е Спецпрокуратурата - сега ще разбере. Тук категорично няма каквото и да било. Това е инструмент за натиск, както обикновено". /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK