Община Благоевград възстанови покрива на опожарения Здравен център в Селище

Снимки: Община Благоевград

Това е поредният завършен обект от Капиталовата програма за 2022 г.

Приключиха дейностите по възстановяване на покрива на сградата на бившия Здравен център в с. Селище, която бе засегната от пожар през 2017 г.

Конструкцията е възстановена в резултат на общи усилия от страна на Община Благоевград, в лицето на кмета Илко Стоянов, и кметския наместник на малкото населено място Георги Анастасов.

Това е поредният завършен обект от Капиталовата програма за 2022 г.

Сред извършените дейности са демонтаж на обгорели гредови елементи, полагане на дълбокопроникващ грунд, монтаж на импрегнирани дървени греди, направа на дъсчена обвивка, монтаж на парапропускливо фолио, изграждане на летвена скара, поставяне на керемиди, монтиране на улуци, изграждане на комини и др.

Намерението на Община Благоевград и кметския наместник е поетапно сградата да бъде възстановена изцяло и пригодена за ползване.

Целта е на място да бъдат обособени лекарски кабинет, зала за събрания, зъболекарски кабинет, както и стая, която да служи за административна работа и срещи между хора и кметския наместник.

Към момента, в резултат на усилия, положени от и жителите на селото, дворното място на бившия Здравен център е почистено от саморасла растителност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK