Писателят Владимир Каперски се срещна с интелектуалци в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

На срещата беше представен романът му "Към виделина"

Тази вечер в Дома на културата в Гоце Делчев се състоя среща на хора, изкушени от перото, с  писателя Владимир Каперски. На нея беше представена поредната творба на благоевградския прозаик, романът „Към виделина“.

Домакин на срещата беше известният гоцеделчевски художник Николай Маринов, който говори за журналиста, есеист и историк Владо Каперски.

„Неврокоп е специално място за мен. Той е силен културен център на България.“ С тези думи започна обръщението си към присъстващите гостът. В непринуденото си изложение той разказа за своя живот в село Лешко, където пребивава вече 21 години. „За мен това е откровение“, сподели авторът.

Подобно на него, и героят му загърбва градския живот, за да отиде при земята, при корените. Там открива един нов свят, нов живот, който го прави щастлив.

Говорейки за своя роман, в който си дават среща история и съвременност, писателят призна, че задачата му се е оказала по-трудна, отколкото е мислел.

Като се обърна към хората, които също творят чрез словото, той сподели виждането си, че творбите не  трябва да звучат песимистично, а да дават надежда, защото „самият живот е изпълнен с много изпитания“.

Специален музикален подарък за всички присъстващи поднесоха местни талантливи фолклорни изпълнители.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK