Децата в Разлог посещават ясли и градини в смесени групи през лятото

Снимка: Infomreja.bg

През месеците юни, юли и август детските заведения ще останат отворени

Детските градини и детските ясли във всички населени места в община Разлог ще работят това лято със смесени групи.

През месеците юни, юли и август детските заведения ще останат отворени за посещение, включително и за бъдещите първокласници, с възможност за събиране на деца от различните групи.

Всички деца, завършили четвърта група през настоящата година, ще могат да посещават детската градина, в която са били до момента, до 31 август, като бъдат разпределени в по-малките групи, спрямо броя на присъстващите деца. Деца, родените през 2020 г., ще могат да посещават детска ясла до края на месец август, като същите следва да продължат своето обучение в първа група, считано от 1.09.2023 г..

Посещението на детска градина или детска ясла ще бъде възможно без предварителна заявка за присъствие, като при продължително отсъствие следва да бъде представена медицинска бележка.

Решението за работа на детските заведения през летните месеци е взето съвместно от ръководството на Община Разлог и ДГ “Радост” с цел насърчаване социалното развитие и възможност родителите да не излизат в принудителен отпуск, за да пазят своите деца.

За допълнителна информация родителите могат да се обърнат към детската градина или детската ясла, в съответното населено място в община Разлог. Ако същевременно бъде отказано посещение на някое дете, без основателна причина, потърпевшите могат да подадат сигнал към Община Разлог, съобщават от институцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK