"Пирогов" с програма за възстановяване на белодробната функция след COVID-19

Снимка: Infomreja.bg

От 1 март линията за записване на часове е на ваше разположение

От 1 март всички пациенти, които са преминали през COVID-19 могат да продължат възстановяването си в програма, която Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” разкрива специално за тях.

„Възстановителна рехабилитационна програма и подпомагане на оздравителния процес при пациенти с неврологични и дихателни проблеми, преболедували COVID-19” има за цел да помогне на всички, преборили болестта, да се върнат към нормалния си ритъм на живот.  

В програмата се включва и Медицинският център към УМБАЛСМ „Пирогов”, който ще консултира пациентите с неврологични усложнения след COVID-19.  Неврологът доктор Добромир Илиев ще приема записалите се в сряда и четвъртък между 14:00 и 16:00 часа. 

В Лечебния център към Отделението по физикална и рехабилитационна медицина към Пирогов между 08:00 и 18:00 часа пациентите ще преминават през дихателни упражнения и техники за възстановяване на белодробната функция, утвърдени от Световната здравна организация (СЗО).  

За да се включите в програмата, е необходимо да разполагате с талон за специалист (за невролог или за физиотерапия) и да се запишете на телефон 02/ 915 43 34 (всеки ден между 11:00-13:00 часа) 

„ Месеци наред,  след преболедуване на COVID-19, пациентите се оплакват от умора, задух и болки в тялото. Нашата цел е да бъдем от полза точно на тези хора, за да могат възможно най-бързо да се върнат към нормалния си начин на живот. Нашите специалисти ще се погрижат час по скоро те да си върнат силите и увереността” , казва  доц. Красимира Казалъкова, началник на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

От 1 март линията за записване на часове е на ваше разположение всеки ден между 11:00-13:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK