Гоцеделчевци отбелязаха тържествено 100 - годишнината на своята болница

Снимка: Infomreja.bg

Беше открито напълно обновеното отделение по образна диагностика

Вчерашният ден, 19 май, бе празник за град Гоце Делчев. Паркът този път служеше и за картинна галерия, и за концертна зала. Градът честваше 100-годишнината на своята болница!

Фототабла с грижливо съхранявани снимки разказваха вековната история на лечебното заведение. Хората ги разглеждаха, коментираха, а по-възрастни медицински работници, някои вече пенсионери, разпознаваха себе си и спомените оживяваха…

За миналото и настоящето на болницата, за нейния колектив и за грижите, които той полага, говориха заместник – министърът на здравеопазването д-р Петър Грибнев, заместник – председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание проф. д-р Костадин Ангелов, управителят на лечебното заведение д-р Петър Филибев и кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов. Всички те сърдечно благодариха на целия екип от лекари, медицински сестри, акушерки, професионалисти по здравни грижи, санитари и служители, с чийто труд МБАЛ „Иван Скендеров“ се развива.

Тържеството беше уважено и от народния представител Екатерина Димитрушева, областния управител на Благоевградска област Валери Сарандев, д-р Борислав Ацев – заместник – директор на болница „Света Екатерина“, от бивши и настоящи лекари, медицински сестри и служители в лечебното заведение.

Кметът на общината Владимир Москов връчи награди за принос в развитието на здравеопазването на бивши управители на здравното заведение и на дългогодишни партньори за безрезервната им подкрепа към общинската болница. Посмъртно се нараждава и Иван Скендеров за изключителния му принос в развитието на болницата и нейната материална база.

Управителят на здравното заведение д-р Петър Филибев връчи награди за цялостeн принос в развитието на лечебното заведение на дългогодишни началници на отделения, както и на кметовете на общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

Поздрав към персонала на болницата поднесе със свой концерт Неврокопският ансамбъл за нарони песни и танци.

Денят на юбилея беше определен и за откриване на напълно обновеното отделение по образна диагностика в гоцеделчевската болница. Сега то разполага с висококачествена техника – рентген, скенер, ехограф, мамограф и мултифункционален графично – скопичен апарат. Водосвет за здраве и благополучие отслужи лично Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK