Областният управител на Кюстендил: Подготовката за изборите върви нормално

Снимки: Infomreja.bg

Всички дейности, които са по план-график се изпълняват

Подготовката на този етап върви нормално. Всички дейности, които са по план-график се изпълняват – нямаме забавяния, нямаме затруднения. Осигурени са средства и персонал, или почти всичко, което е свързано с предварителната подготовка, е осигурено. Това коментира след среща с регионалните институции и общински администрации областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски.

Във фокуса на срещата отново бе организационно-техническата част по провеждане на изборите на 14 ноември. В нея взеха участие и зам. областните управители инж. Георги Илинов и Емил Атанасов, главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“.

В хода на разговорите областният управител постави акцент върху координирането на усилията при раздаването на материалите и поставянето на машините. „Другият важен момент е предаването на изборните резултати от секционните избирателни комисии в Районната избирателна комисия“, обърна внимание инж. Пандурски.

„Обединили сме се около идеята придвижването на СИК-овете към град Кюстендил и приемането им в РИК да става само с органите на МВР“, заяви още областният управител. Той посочи, че се коментира най-оптималният вариант, за да няма голямо струпване на хора, а ако времето е много студено, да се осигурят газови печки за отопление и някакъв вид шатри за подслон.

По време на срещата общините докладваха, че подготовката върви нормално: „Правим избори две в едно, обстановката е тежка, но както винаги ще се справим.“

От институциите отбелязаха, че благодарение на изготвените графици, координираните действия между институциите и работата на Информационна служба, област Кюстендил е била втората област в страната, която е тръгнала към Централната избирателна комисия на миналите избори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK