Подготовката за изборния процес протича нормално в Кюстендилско

Снимки: ОА - Кюстендил

Това информираха пред областния управител Александър Пандурски ангажираните институции

Подготовката за провеждане на изборите на 11 юли протича нормално навсякъде и е създадена необходимата организация, а указанията от РИК се спазват. Това информираха ангажираните регионални институции и администрации по места по време на работна среща в Областна администрация – Кюстендил. Тя се проведе по инициатива на областния управител инж. Александър Пандурски.

От страна на Областна администрация бе докладвано, че са изпълнени всички задължения, възложени на институцията по организиране на изборите на 11 юли. През вчерашния ден всички изборни книжа и материали са доставени на общинските администрации. Очакват се и избирателните списъци. Относно противоепидемичната обстановка, чрез ОА – Кюстендил са предоставени средства на общините за осигуряване на всички необходими защитни материали за членовете на секциите.

За град Кюстендил продължава да тече демонстративно пробно гласуване. Днес, по график, е за община Невестино. От утре се преустановява пробното гласуване с машина, информираха от РИК - Кюстендил.

Представители на деветте общини дадоха информация относно организацията по места. Закупени са дезинфектанти за всяка една секционна избирателна комисия, направени са съответно и графици за почистване. Изготвени са и графици за предаване на изборните книжа и материали на СИК-овете в събота. Дадена бе и информация къде по места има подвижни секции. Има издадени заповеди относно забраната за ползване на алкохол. По време на срещата бе обсъден и графикът за предаване на протоколите от секционните избирателни комисии по общини до РИК в Кюстендил.

Относно спазването на противоепидемичните мерки директорът на РЗИ д-р Златко Величков информира, че в деня на изборите ще има дежурни служители на РЗИ и дежурни телефони, на които могат да се подават сигнали и да се задават въпроси относно противоепидемичната обстановка.

От „Пожарна безопасност и защита на населението“ информираха, че се изпълнява стриктно утвърден план за действие при осигуряване на пожарна безопасност по време на изборите. Осигурено е 24-часово непрекъснато дежурство. Досега са проверени около 80% от помещенията, свързани с изборния процес, а до утре ще бъдат проверени всичките.

Органите на реда обърнаха внимание на това, че когато приключи изборният ден на връщане не трябва да се тръгва без ескорт от полицейски коли.

В срещата се включиха също зам. областните управители инж. Георги Илинов и Йордан Гогев, главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK