МВР: Без сериозни инциденти започна футболната среща

Снимка: Infomreja.bg

Един е в болница, други - задържани

Не са регистрирани сериозни инциденти и не са допуснати груби нарушения на обществения ред в столицата преди старта на финала за Купата на България между отборите на ПФК „ЦСКА - София“ и ПФК „Левски“, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността в града. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Преди футболната среща, в района на Орлов мост, между двама привърженици на двата отбора възниква спречкване, което униформените успяват да прекратят бързо. Единият от мъжете е отведен в районното полицейско управление, а другият - откаран за преглед в болнично заведение. Часове преди това са подадени сигнали за два инцидента на АМ „Тракия“. При първия случай, по първоначални данни, в района на бензиностанция, фенове на отбор, които пътували в автобус, са хвърляли предмети по стъклата на три автобуса, в които са се придвижвали техни опоненти. Няма пострадали, автобусите  са установени в района на Ихтиман. Според информацията за втория случай, след като трима привърженици на един от отборите, пътуващи в  автомобил, спрели на пътна отбивка, от три други автомобила изскочили техни противници, отмъкнали им мобилен телефон и ключовете от колата и потеглили.  Предприети са необходимите действия за установяването на извършителите и на двете престъпления.

Припомняме, че освен провежданото дерби, през днешния ден на територията на столицата се състояха още две спортни мероприятия  - полумаратон „Run for Europe” и велошествие „София кара велосипед”. Ръководството на СДВР планира и създаде необходимата организация за обезпечаване сигурността както на гражданите и посетителите на столицата, така и на участниците в проявите. Преди, по време и след провеждането им полицейските служители следяха за реда и за недопускането на инциденти на територията на града, за опазването на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението, което при възникнала необходимост бе спирано по маршрутите и възстановявано поетапно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn