Вицепрезидентът: Президентската институция ще продължи да подкрепя развитието на спорта в България

Снимки: Президентство на Р България, Прессекретариат

Илияна Йотова откри Държавното първенство по таекуондо

„Тук съм, за да засвидетелствам преклонението си пред изкуството на таекуондото и подкрепата на президентската институция за развитието на спорта в България. Убедени сме в силата на спорта. Отвъд постиженията той изгражда характер и възпитава в отговорност и дисциплина, откъсва децата ни от виртуалния свят, в който все по-често живеят.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри Държавното първенство по таекуондо. В тазгодишната надпревара ще се включат над 800 участници от 30 клуба от цялата страна.

Илияна Йотова сподели пред присъстващите за срещата си през 2017 г. с президента на Световната федерация по таекуондо Чунгуон Чо, който я удостоява с черен колан. „Философията на таекуондото стана част от моята житейска философия. Крайната цел и успехът са важни, но по-важен от тях е процесът на постигането им, действието на малките стъпки, които те усъвършенстват по пътя и изграждат характера ти“, посочи вицепрезидентът.

Вицепрезидентът поздрави председателя на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, както и всички отдадени на спорта, за силата, волята и амбицията да не го изоставят дори в тежкото време на пандемия. От своя страна, Бинев изтъкна силната ангажираност на президентската институция за мотивиране на децата и младите хора да спортуват.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK