„Пирин“ продължава напред за Купата на България

Снимка: ФК „Пирин“

“Орлетата” спечелиха с 2:1 гостуването си на Банско и чакат жребия за 1/8-финалите на турнира

“Орлетата” спечелиха с 2:1 гостуването си на Банско и чакат жребия за 1/8-финалите на турнира.

В герой за благоевградския отбор на стадион „Свети Петър“ се превърна голмайсторът от миналия шампионат – Преслав Йорданов, който вкарва и двете попадения.

Домакините от Банско, който играят в Югозападната Трета лига, поведоха с гол на Никола Мицански, който засече центриране от свободен удар на Борис Галчев в 29-ата минута.

В 42-рата минута Преслав Йорданов изравни резултата след центриране на Венцислав Бенгюзов от ъглов удар.

Десет минути след поднавяне на играта, влезлият като резерва Спас Георгиев бе намерен на десния фланг от Педро Ферари и центрира в наказателното поле към далечната греда, където Преслав Йорданов засече топката в мрежата, за да направи пълния обрат.

Това бяха първи голове за Преслав Йорданов в официален мач през новия сезон. Голмайсторът на Пирин от миналогодишния шампионат не се бе разписвал от победата с 2:0 срещу Струмска слава с 2:0 в мач от последния кръг на Втора лига на 14 май.

Стартов състав на Пирин: Петър Петров, Педро Ферари, Александър Дюлгеров-к, Стилян Николов, Юлиян Попев, Красимир Станоев, Венцислав Бенгюзов, Орлин Старокин, Мохамед Брахими, Преслав Йорданов, Станислав Костов.

Резерви: Димитър Шейтанов, Светослав Дяков, Иван Тасев, Петър Занев, Спас Георгиев, Ивайло Тодоров, Конър Хендерсън.

Старши треньор: Уорън Фийни

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK