ОФК "Пирин" стартира подготовка без старши треньор

Снимки: Община Благоевград

Без старши треньор отборът на “Пирин” направи първа тренировка за новата 2017 година. С водосвет за здраве футболисти, треньори, ръководители и привърженици на клуба дадоха старт на зимната подготовка на орлетата.

Кметът Атанас Камбитов пожела успех на момчетата и потвърди, че клубът е финансово обезпечен до края на първенството в Първа професионална лига. Градоначалникът не пожела за коментира постъпката на напусналия вече старши треньора Стефан Генов, но заяви че е крайно разочарован от действията на пловдивчанина.

В същото време управителят на ОФК Пирин Венко Попов бе категоричен: “Ще си търсим до последно правата си и искам да попитам г-н Генов с тази постъпка какъв пример дава на по-младите футболисти. Хората, които го ангажират като знаят, че той има действащ договор, какъв морал имат. Получих едно телефонно обаждане от човек от ЦСКА, но въобще преговори не са водени. Просто едно обаждане хвърлено във въздуха и след това нещата се случват по медиите".

Попов допълни, че Генов има действащ трудов договор с Пирин. “За мен това е прецедент в световната практика. Действащ старши треньор да бъде нает от друг клуб. Все пак сме в България и това явно може да се случи. Безкрайно съм разочарован от действията на г-н Генов. Некоректна постъпка от негова страна и не съм очаквал да постъпи така, защото нямаше никакви индикации за раздяла.

Дори планът за подготовката и селекцията са правени от него. Но за съжаление той ни сервира тази новина три-четири дни преди старта на подготовката. Според мен не само той има вина. Нормално е клуб като ЦСКА да ни информира доста по-рано, ако са имали намерение да го привличат. Но по този арогантен начин, както се случиха нещата, не го приемам. Мисля, че има други начини за работа на ниво А група".

Ръководството ще търси негов заместник в следващите няколко дни, но в никакъв случай няма да избързва с крайния избор. Засега единственото ново попълнение е французинът Аймен Суда, който пристига в Благоевград тази вечер заедно с Кристиян Кощърна.

Бразилецът Алесандре Ханс ще пристигне в четвъртък. Първа тренировка с Пирин направи дошлият на проби бразилец Лукаш. На този етап орлетата ще тренират в Благоевград, а за края на месеца е плануван лагер в Турция. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK