Братя нарязаха стара кримка, искал им цигари и пиене

Снимка: Infomreja.bg

Установена е самоличността на 56-годишния мъж, криминално проявен и осъждан

Към 19.40 часа в събота жител на с. Алдомировци сигнализирал в полицията, че по време на разходка, се е натъкнал на мъж в безпомощно състояние в ливада край селото. Към мястото веднага е изпратен автопатрул на РУ-Сливница, както и екип на Спешна помощ. Установена е самоличността на 56-годишния мъж, криминално проявен и осъждан от същото село. При огледа на местопроизшествието по тялото му са установени прободни рани, а в близост до тялото е открит кухненски нож.

Незабавно от служители на ОДМВР-София са предприети активни оперативно-издирвателни действия, координирани с колегите им от ГДНП. В хода им криминалистите бързо стеснили кръга на заподозрените и не след дълго влезли в дирите на извършителите на тежкото престъпление – двама братя от същото село, които били задържани за срок до 24 часа. От първоначалните действия по разследването е изяснено, че между тях и жертвата често са възниквали конфликти след употреба на алкохол, като 56-годишният редовно ги е притеснявал с искания за алкохол и пари.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях в съучастие престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК. Мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5