Единият от "братя Галеви" се завърна в България, починал е след инфаркт

Снимка: Дневник

Очаква се погребението да е утре от 13 часа

Ангел Христов, познат още като един от издирваните от Интерпол Братя Галеви, се е завърнал в страната и е починал.

За това съобщава вестник „Струма“ като информацията не е потвърдена от властите официално – нито за това как е преминал границата, нито за кончината му. Не е ясно от кога пребивава в страната.

Според изданието Христов, познат още с псевдонима си – Геле, се е намирал в имението си в село Ресилово, Дупнишко.

След прилошаване е издъхнал като се предполага, че е получил инфаркт.

"От вас научавам, че се е прибрал и че е починал. Нищо не сме чули в селото. Рядко минава покрай имота, но никога не съм виждала някакво движение на хора", каза кметът на Ресилово Мариана Доцина.

Ангел Христов е от Сандански, но близките му настоявали да бъде погребан в Дупница, където е прекарал по-голямата част от живота си, уточнява "24 часа".

Погребението е утре от 13 часа в Дупница.

В Ресилово е имението на братя Галеви, където след бягството им от страната остана да живее жената на Ангел - Радмила с дъщеря си и сина си. Радмила е треньорка по художествена гимнастика.

Христов е роден е на 14 януари 1969 г. 

В края на 2008 г. в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви Ангел Христов нарича „идиоти“ общинските съветници от Атака Методи Стойнев и Милен Попов и бившия кмет на Дупница от БСП Първан Дангов. Впоследствие Пламен Галев се солидаризира с Христов по този въпрос в местна телевизия. Общинските съветници завеждат дело и през декември 2011 осъждат Братя Галеви да им заплатят 8000 лв. за обидата.

Ангел Христов е арестуван през януари 2009 г. след разпит в Националната следствена служба. През 2009 г. е заведено дело срещу него за извличане на облаги чрез внушаване на страх. През 2009 г. Галев е кандидат за депутат и е пуснат под гаранция от 50 000 лева. През 2010 г. Окръжният съд в Кюстендил го оправдава. През юли 2011 г. е признат за виновен за организиране на престъпна група от Софийския апелативен съд и е осъден на пет години затвор. През декември същата година Върховният касационен съд започва разглеждането на делото. Неговото решение е произнесено през май 2012 г. – състав на ВКС с председател съдия Савка Стоянова намалява присъдата на Пламен Галев на четири години, които той трябва да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип при общ режим. 

Пламен Галев и Ангел Христов изчезват преди да влязат в затворническото общежитие и са обявени за международно издирване с червен бюлетин на ИНТЕРПОЛ. През декември 2015 г. ключов свидетел по делото срещу тях е открит мъртъв, сочи справка в Уикипедия.

 

Снимка: Интерпол

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK