Рекорд! 16 пожара за два дни гасиха огнеборците в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

13 пожара са в сухи треви и храсти и 3 със значителни материални щети

На 16 сигнала за пожари – във  фургон, автомобил, овощни дръвчета, сухи треви и храсти са реагирали служители от РДПБЗН – Перник, съобщават от пресцентъра на полицията.

Огнеборците са гасили фургон в пернишкото с. Рударци. Огънят е тръгнал около 23, 30 ч. на 25 март. Причината не е установена. Фургонът, който е бил необитаем е изгорял напълно. Работата по случая продължава.

Отново на 25 март е пламнал товарен автомобил „МАН“, който се е намирал в ковачевското с. Косача. Причината е късо съединение. Машината и намиращите се в нея документи са изгорели. Няма пострадали хора.

79-годишен мъж е пострадал при опит за гасене на пожар в двора му. Инцидентът е станал на 26 март, около 13 ,00 ч. в пернишкото с. Драгичево. Мъжът запалил сухи треви и отпадъци в дворното си място. Огънят се разпространил в градината му и при опит да го загаси пламъците са го засегнали частично, без сериозни наранявания и изгаряния. Прегледан е на място и е освободен. Унищожени са 3 овощни дръвчета.

От пожарната отново наломят на граждани, че е забранено паленето на сухи треви и отпадъци. Много често такива случай са с фатален край както за имуществото, така и понякога за живота на хората.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK