Пияна с над 2 промила предизвика верижно ПТП

Снимка: Infomreja.bg

22-годишната жена е задържана в РУ-Търговище

За срок до 24 ч в РУ-Търговище е задържана жена – водач на лек автомобил, шофирала след употреба на алкохол, която е предизвикала пътен инцидент.

На 7.02. около 13,19 ч е настъпил пътен инцидент на пътя София-Варна, в близост до с. Алваново.

22-годишна жена от Шумен – правоспособен водач, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация в посока гр. Варна-София, при движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост, е навлязла в лентата за насрещно движение. Там управляваният от
нея автомобил се е блъснал последователно в две МПС – във влекач „МАН“ с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособен 64-годишен водач от гр. Шумен, и в лек автомобил „Хюндай Туксон“ с шуменска регистрация, управляван от 70-годишен правоспособен водач от Шумен.

В резултат на пътно-транспортното произшествие са настъпили значителни материални щети и по трите МПС-участници в него. Няма пострадали хора.
При извършена проверка на водача на лекия автомобил „Фолксваген Голф“ е установено, че 22-годишната жена е управлявала моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 2,21 промила, установено по надлежния ред.

Същата е отказала кръвна проба за химическо изследване. Впоследствие е установено още, че тя държи у себе си 0,5 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

22-годишната жена е задържана в РУ-Търговище, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK