Двама мъже загинаха при тежки ПТП-та в Плевенско и Севлиево

Снимка: Infomreja.bg

Пияни жени зад волана предизвикаха катастрофи

Водачка, употребила алкохол и станала участник в произшествие, установиха служители на Пътна полиция.

Вчера около 13,30 ч. в централната част на В. Търново при обработване на катастрофа с материални щети между автобус и лек автомобил е установено, че водачът на лекия автомобил – 41-годишна жена от В. Търново, е седнала зад волана, след употреба на алкохол.

При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 1,69 промила. Тя е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е.

Вчера, около 17:20 часа, в РУ Севлиево е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие при село Богатово.

На място незабавно са насочени екипи на Пътна полиция и спешна помощ. Установено е, че 31-годишна жена от София, управлявайки ауди в посока Варна, е предприела маневра изпреварване на заснежен участък от пътя на МАН с прикачено полуремарке.

В края на маневрата е изгубила контрол над автомобила, навлязла е в насрещното движение и се е ударила челно в голф, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се е ударила в бронята на товарния автомобил.

Вследствие на удара водачът на голфа е починал на място. Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена и водача на товарния автомобил са отрицателни.

Тежка катастрофа след челен сблъсък между лек автомобил „Фолксваген Голф“ и друг лек автомобил “Фолксваген Голф“ е станала вчера на главен път в района на плевенското село Обнова.

Сигнал за инцидента е постъпил в полицията в 12:50.

Пострадали са 30-годишният водач, навлязъл в насрещната лента, и спътниците му - 24-годишен, 18-годишен и 36-годишен, жители на град Самоков. Съдействие за изваждане на телата от огънатите ламарини е оказано от екип на РСПБЗН – Левски.

В тежко здравословно състояние и опасност за живота в плевенска болница са настанени за лечение шофьорът и 24-годишният. По-късно 24-годишният е починал.

Водачът на другия автомобил – 64-годишен от град Левски, е невредим. Алкотестът му е отрицателен. 

На 4.02. около 22.10 ч. на паркинга пред ж.п. гара – Бургас възниква пътен инцидент с материални щети между паркиран таксиметров автомобил, управляван от 62-годишен бургазлия, и лек автомобил "Нисан Кашкай", управляван от 47 годишна бургазлийка.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, като дрегера отчел положителна проба - 1,66 промила за водачката на ниасна. Бургазлийката е задържана със заповед за задържане за срок до 24 часа, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK