С приятни изненади, музика и танци премина днешният ден в Трето ОУ - Гоце Делчев

Снимки: Трето ОУ, Гоце Делчев

"Зеленият" спектакъл беше посрещнат с голям интерес от всички

Подготовката на Трето ОУ „Братя Миладинови“ за отбелязване на Международния ден на Земята започна много преди 22-ри април. Учениците, ръководени от своите класни ръководители, от учителите  на групите по целодневна организация на учебния ден, както и на преподавателите по изобразително изкуство, природни науки и информационни технологии, подготвиха свои проекти, макети, постери, засадиха цветя. На изложба под надслов „Обичам Земята“ те подредиха  послания и рисунки, които впечатлиха  с разнообразни  форми и цветове.

А днес учениците с голям интерес наблюдаваха „зелен“ спектакъл, посветен на празника. Той бе открит от Любка Цирова, преподавател по природни науки в училището.

Интересен момент в проявата беше изненадата, поднесена от ученици с екокостюми.  Подготвени от преподавателите Емилия Москова и  Димитрия Джамбазова, децата изиграха цветен танц по музиката на Чайковски.

Силно впечатление направиха и хортензиите, „разцъфтели“ върху главите на момичетата от първи клас. Цветята бяха подготвени от учителите Людмила Червенкова и  Нели Йондева, а вдъхновението дойде от творчеството на великата мексиканска художничка Фрида Кало.

Много радостни емоции донесе и пускането на 30 балона с екологични послания в небето над любимото училище.

Продължение на поредицата от инициативи, посветени на Деня на Земята, беше раздаването на екоторбички на минувачи по улиците на града. С тази дейност се заеха групи ученици от първи, втори и седми клас. Флаерите бяха с послания към жителите на Гоце Делчев за чиста околна среда и апел за разделно събиране на отпадъците.

Чрез разнообразните си дейности, посветени на празника, преподаватели и ученици постигнаха своята цел – да заострят вниманието върху уязвимата природна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK