За чистка на БСП по списък алармират от Смолян

Снимка: БСП

Уволнен е директорът на Бюрото по труда в Смолян Рабие Кьосева

Служебното правителство действа реваншистки и провежда политическа чистка, като това се отнася и до областните нива, съобщават от БСП, като местната структура на социалистите са дали и пресконференция по темата.

"Това, което заявихме още в началото, след като видяхме състава му, за съжаление се потвърждава сега с пълна сила в област Смолян", казва членът на Изпълнителното бюро на БСП Емил Хумчев. Той разполага с информация за готвени уволнения по списък, а ударът очевидно е насочен срещу БСП. Припомняме, че още по време на предаването на властта от редовното на служебното правителство лидерът на БСП обвини Радев, че работи срещу партията, която на практика го издигна за президент.

Местната структура на социалистите вадят и факти - вече е уволнен директорът на Бюрото по труда в Смолян Рабие Кьосева. Освободена е от поста си вчера и без никакви мотиви. Самата Рабие Кьосева заяви, че е разочарована и защото два пъти е била председател на предизборен щаб за избора на Румен Радев за президент.

От БСП посочват, че уволнението е напълно безпринципно. "Искаме да кажем на хората, че в наше лице ще имат пълна защита и всяко такова безпринципно уволнение ще бъде изсветлявано. Ще застанем зад всеки един, който е заплашван и репресиран", заявява Хумчев.

Председателят на областния съвет на БСП в Смолян Милко Гавазов е убеден, че се правят списъци с имена на хора, които да бъдат махнати и такива, които да бъдат уреждани, последните - противници на Корнелия Нинова. От името на БСП-Смолян Гавазов призова да се сложи край на политическите репресии, и да се започне работа за подготовка на изборите.

Емил Хумчев също обвинява служебното правителство, че вместо да се занимава с подготовката и провеждането на честни избори се вижда масова чистка почти на всички нива в държавата. "Напълно наясно сме от къде идва атаката, както и с хората, които я осъществяват. Наясно сме и с техните цели и искам да им кажа, че нещата няма да им се получат", заканва се Хумчев. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK