Кристиан Вигенин: Уставът на БСП е нарушен от тримата служебни министри

Снимка: БСП

Всичко е въпрос на дискусия, добави той

"Има процедура в устава, която изисква представителите на БСП в правителството да бъдат с одобрението на Националния съвет. Нашият ръководен орган вече веднъж подходи по този начин, когато Янаки Стоилов като член на Националния съвет беше поканен да участва в служебен кабинет.

Тогава той информира ръководството на партията и ние взехме решение, с което подкрепихме неговото участие. Нито президента или съответните вече служебни министри не информираха ръководството за получена покана." Това заяви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин в ефира на БНР.

По думите му практиката и устава не са спазени, но е въпрос на преценка дали и какви действия трябва да се предприемат. "Всичко е въпрос на дискусия. Все пак, когато има такива действия вероятно трябва да има реакция", допълни социалистът.

Кристиан Вигенин посочи, че самите министри са се дистанцирали от БСП като не са информирали партията, че имат намерения да участват в служебното правителство. "Това не е правителство с участието на БСП. В случая те не представляват партията и го знаят много добре", категоричен бе той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5