Петър Паунов пита директора на РЗИ защо не се разрешава ползването на минерална вода в градския плаж

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Въпросът бе отправен тази сутрин чрез медиите. Следват уточнения – общинската управа се интересува какви са мотивите минералната вода да може да тече във всяка обществена чешма и от много частни кранчета, но не и да пълни двата басейна в градския плаж.

Кюстендилската минерална вода е включена в списъка на известното приложение № 2 към Закона за водите, което включва минерални води със собственик държавата, а не съответните общини. От друга страна, наскоро премиерът Бойко Борисов публично заяви, че предоставя стопанисването на минералната вода на Кюстендилска община.

Коментарът по темата на д-р Кметски, предишния началник на РЗИ, включва заявлението, че „Няма никакво разумно обяснение защо да не се ползва минералната вода. Качеството на водата е известно. Може би отстъства регламент, в който да има изрично разрешение. Но вкрайна сметка няма и забрана, и елементарна човешка логика”.

Остават въпросите къде е изричното разрешение за водата, която в момента се ползва масово в частните хотели в града и каква е логиката кюстендилският плаж да остава без нея.

КОМЕНТАРИ

Яне17:19 - 22.06.2011
Паунов,остават ти още 3 месеца и ще се отървем от лъжливата ти и мазна физиономия!
Мила14:33 - 21.06.2011
Да, може и да си противоречЪт. Но не си противоречАт.
иво13:16 - 21.06.2011
Защо се разрешава, или защо не се разрешава? Заглавието и текста си противоречът май....
Код за сигурност, въведете кода sj2