От ПП-ДБ очакват формална покана от ГЕРБ за разговори

Снимка: Infomreja.bg

Това обяви Кирил Петков в кулоарите на парламента

"Това, което ние очакваме, е формална покана от ГЕРБ или протокол, който да е написан от тях, защото това, което чухме до този момент, са вътрешни дискусии в техни политически събития, които реално не са адресирани към нас" - това заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков пред журналисти, цитиран на Фйсбук страницата на партията. 

Петков коментира и политическото разпределение в регулаторите, както и службите за сигурност. Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни - реално сто процента са при тях, при нас - нула, ако говорим за администрацията сигурно е 95% на 5%, заяви Петков.

Реалното разпределение на властта в България според нас, въпреки министерствата, е над 95% за ГЕРБ и ДПС, и за част от може би президентски кадри. И ние сме сигурно под 5 процента. Така, че нека да си говорим за реалното управление и реалната власт, заяви още Петков.

"Ние сме отворени, ето еврозоната е една много важна тема. Искаме да седнем да говорим, искаме да сме конструктивни за България. Трябва продължение на политиките, които започнахме", заяви още Кирил Петков.

"Аз съм сигурен в това и пак казвам, ние заставаме зад нашето обещание и нашата визия, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел".

Миналата седмица от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) предложиха меморандум по повод предстоящата ротация през март между ПП-ДБ и ГЕРБ. Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел обаче заяви, че няма да сложи подписа си под предлагания документ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK