Инж. Пандурски: Най-важната задача, която стои пред нас, е да проведем едни нормални и спокойни избори

Снимки: ОА - Кюстендил

Подготовката за изборния процес в Кюстендилска област протича нормално

Създадена е необходимата организация от страна на всички ангажирани институции за провеждане на изборите на 2 октомври в област Кюстендил. Това дадоха като информация представителите на регионални и общински институции пред областния управител инж. Александър Пандурски. 

Работната среща се проведе по инициатива на Пандурски, а в нея взеха участие и неговият заместник Валентина Караганова, главният секретар Гергана Михайлова и Василка Манчева – директор Дирекция „АКРРДС“.

“Най-важната задача, която стои пред нас, е в неделя да проведем едни нормални и спокойни избори. Затова ви призовавам към търпение и внимателен анализ на ситуацията, анализ на възможните проблеми и съответно - решения. Всички вие сте достатъчно добре подготвени и съм сигурен, че можете да решавате възникващите казуси”, посочи в началото на работната среща инж. Александър Пандурски. Той благодари на всички институции за съдействието и добрата координация до този момент. 

Главният секретар на администрацията Гергана Михайлова обясни, че на 28 септември ще бъдат получени бюлетините за Кюстендилска област заедно с книжата. На 29 септември ще бъдат предоставени на Общините по координиран график. 

Михайлова обясни, че организацията по пристигане на автобуси и откъде ще минава потокът от хора ще се коментира на допълнителна среща с институциите този петък. В петък се получават от Общинските администрации и машините за демонстрационно гласуване, а ОА има ангажимент да ги върне в събота обратно на фирмата. 

“За контролното преброяване на разписките получихме писмо от ЦИК, което ще предоставим и на вас”, обясни още Михайлова.

Председателят на РИК Венцеслав Механджийски посочи, че вчера всички общински администрации трябва да са получили имейл от РИК относно образците за гласуване с изгубена или сменена лична карта. 

От органите на реда обясниха, че има създадена организация за охраната на предизборните материалите, които ще пристигнат утре. Създадена е необходимата организация за съпровода на материалите в съботния ден и до раздаването им към секционните комисии. 

От “Пожарна безопасност и защита на населението” обясниха, че са изготвени всички документи, регламентиращи организацията за провеждане на изборите. Проверени са всички налични генератори.

Утре ще бъде направена тренировка в помещенията на РИК и Информационно обслужване от смяната, която ще извършва допълнителното ел. захранване по време на изборите. Към момента са извършени 216 проверки на секционни избирателни комисии и няма установени нарушения. До петък ще бъдат проверени всички секционни комисия. Извършват се и инструктажи на СИК-овете. 

От РЗИ казаха, че епидемиологичната обстановка е спокойна. Заболеваемостта е 148 на 100 хил. “Апелът ни към членовете на секционните комисии е: разстояние, дезинфекция, проветряване”, каза д-р Златко Величков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK