Богдан Боцев: БСП е гарант за стабилно управление на страната

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

„Въпреки тежката геополитическа, а така също и социално-икономическа обстановка в която се намира не само България, а и целия свят, БСП успя за краткото време на 7-8 месечно управление да постигне доста добри неща особено сферата на социалната политика и икономиката“, това каза в интервю за радио Благоевград Богдан Боцев – кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград.  

Той припомни част от постигнатото в социалната сфера, а именно - майчинството от 1 до 2 години е изравнено с минималната работна заплата и вече е 710 лева. За всяко едно дете в българското семейство се възстановяват на родителите по 450 лв. от данъка който е платен за съответната година. Детските надбавки са увеличени от 35 на 50 лв., а от месец април българските деца ползват безплатно детски градини и ясли. „Всички знаем, че от 1 юли пенсиите бяха преизчислени и българските пенсионери взимат средно с по около 160 лв. повече. Нещо, което правителството на ГЕРБ направи за повече от 10 години, ние го реализирахме за няколко месеца. Минималната работна заплата от 1 януари е 710 лв. и ние ще се борим от 1 януари 2023 г. да бъде 850 лв.“, каза още Богдан Боцев и допълни, че това са  мерки насочени изцяло към най-уязвимите групи хора в България – младите хора и семейства, децата и пенсионерите. 

„По отношение на икономиката, защото това е най-важната сфера във всяка една държава – за първото шестмесечие на тази година, България е на първо място по ръст на индустриалното производство в Европа и на четвърто място по ръст на брутния вътрешен продукт. Това също говори за добре свършена работа, за подкрепата, която държавата оказва върху бизнеса, за по-малката административна тежест и бюрокрация в момента“, категоричен бе кандидатът за народен представител от БСП Богдан Боцев. 

По отношение на приоритетите за управление, той обясни, че като най-социалната партия, в програмата на БСП отново са залегнали мерки, насочени от една страна към бизнеса, а от друга - към най-уязвимите групи на населението. 

„Колкото е възможно по-бързо трябва да се направят три основни стъпки. Първата е замразяване на цената както на газта, така също и на останалите топлинни източници – дърва, пелети, въглища за битовите потребители. Това беше направено с цената на електроенергията, отново по наше предложение и виждате, че тя не е скочила от 1 година. Втората стъпка – компенсации по същия начин за газта, която индустрията използва. Това наистина ще даде глътка въздух на бизнеса. И на трето място – силен социално-икономически пакет насочен към българските граждани“, обясни още Богдан Боцев. Част от мерките в този пакет предвиждат - за всяко второ и трето дете по 6500 лв. еднократна помощ, но само ако родителите са осигурени; безплатни учебници за всички ученици до 12 клас; безплатни лекарства за всички деца до 14 години; доходите на младите хора до 26 години да не бъдат облагани с данък. 

По отношение конкретните приоритети за региона, Богдан Боцев обясни, че винаги се е опитвал да бъде полезен за областта като цяло. Специално в района на Гоце Делчев в момента се завършват няколко големи общински проекта. Единият от тях е за околовръстен път през местността „Текето“, който ще изведе изцяло движението за автогарата в Гоце Делчев, а освен това тежкотоварните камиони също няма да минават през центъра на града. В момента се изпълнява проект за една от емблематичните сгради в Гоце Делчев – Дома на културата, която се обновява напълно. „Има и една друга тема по която съм работил доста през последните години и вече има стъпки в правилната посока – това е изграждането на хидровъзела над село Брезница, който ще осигури както питейна вода, така и вода за напояване за четирите общини в региона. Изключително важно е да бъде разширен пътят Гоце Делчев – Банско – Разлог – Симитли, и разбира се за цялата област е много важно да бъде завършена колкото е възможно по-бързо автомагистрала Струма“, коментира още кандидатът за народен представител Богдан Боцев. 

По думите му, БСП е показала, че е гарант за стабилно управление на България.  „Ако искаме в тази тежка ситуация в момента да имаме социална сигурност със грижа за хората в България, подкрепете ни с номер 28 в бюлетината за партия и 105 лична преференция“, призова Богдан Боцев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK