"Български възход" ще се усмихва на българските граждани, увери той. Цел на партията му е хората да благоденстват. Това обясни пред БТВ бившият служебен премиер и бивш военен министър Стефан Янев, който вече основа собствена партия. Балансираната политика е по-полезна, според него.

Не съм вярвал на Кирил Петков като министър на икономиката, призна Стефан Янев в критиките си към настоящото управление.

Бившият служебен премиер каза, че е имал съображения да не му вярва, но намирал начин да работят. Защо трябва да се чувам с Кирил Петков, с въпрос той отговори на питане дали се чува с настоящия премиер.

Според Стефан Янев нищо не е направено за диверсификация на доставките на енергия.

Стефан Янев попита какви парични потоци към Русия е спрял премиерът. По отношение на доставките на газ, по думите му, трябва да се защитят интересите на българските потребители. Всички чакаме евтиния американски газ, имаше чакане и на Годо, коментира още той договорения евтин газ от САЩ.

Стефан Янев критикува проекта на българската версия на закона "Магнитски", който разбуни духовете, както и плана за въвеждане на еврото.

Иначе по отношение за войната в Украйна и своето отношение към нея, заради което загуби и поста си на военен министър, Стефан Янев обясни, че войната няма красиво лице, а думите имат значение.

С употребата на думата "операция" Янев оставял отворена вратата за дипломация, защото е по-важно да търсим перспективите.

Рано или късно всеки един военен конфликт завършва с дипломация на масата на преговорите, обясни бившият служебен премиер. Дипломацията предстои, убеден е Стефан Янев.