Условието на ИТН остава – без Петков и Василев в кабинета

Снимка: Dnes.bg

Хората на Слави Трифонов още не са получили покана за разговори

Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са част от изпълнителната власт, за да водим един нормален диалог с останалите представители на „Продължаваме Промяната“. Това каза на брифинг в Народното събрание Станислав Балабанов, депутат от парламентарната група на „Има такъв народ“, цитиран от БТА.

Балабанов посочи, че по официален ред не е постъпвала покана за разговори към „Има такъв народ“ от страна на „Продължаваме Промяната“, която ще получи първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет в рамките на този парламент.

По-рано през деня стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи в петък мандата на най-голямата парламентарно представена политическа партия.

Станислав Балабанов коментира критиките към него и партията му от страна на майките на деца с увреждания, обединили се в инициативата „Системата ни убива“, отправени заради все още неприетия Закон за личната помощ.

„Тъй като този закон, за който те се борят от толкова години, беше смачкан от ГЕРБ и замитан под килима, тяхната молба беше да се намери политическа воля и този закон да се внесе за разглеждане“, обясни Балабанов. Той допълни, че проектът на закон е внесен от „Има такъв народ“ в парламента, но е получил „тежък отпор“ от страна на „Продължаваме Промяната“.

„Има такъв народ“ не носи никаква вина, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента“, каза още народният представител.

Майките от инициативата "Системата ни убива" заявиха днес, че този закон престоява в Народното събрание вече 5 месеца, разтакаван в пет комисии, без дори да стигне до пленарна зала. Те отправиха критики към Балабанов, че вече не задава неудобни въпроси. Майките на деца с увреждания смятат, че със сегашното законодателство хиляди хора, нуждаещи се от чужда помощ, остават без такава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK