Петков и Василев: Няма да крадем от чужди листи, Радев не е зад партията

Снимка: БГНЕС

Двамата представиха партията "Продължаваме промяната"

Продължаваме промяната. В последните 4 месеца ние я започнахме и имахме много конкретни и ясни цели – да спрем корупцията и кражбата, да освободим малкия и среден бизнес, да привлечем високотехнологични инвестиции. Искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години, заяви Кирил Петков при представянето на политическия проект "Продължаваме промяната".

От своя страна Асен Василев започна изказването си с думите, че данъците у нас няма нужда да се пипат – нито нагоре, нито надолу.

Имаме достатъчно постъпление и да имаме нормално образование, нормално здравеопазването и да си направим инфраструктурата. Проблемът е, че няма контрол на разходването на парите. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща, отбеляза Василев.

Според него, ако се оправи средата, изчисти се държавата, ще може да се гордеем.

"Ако просто си съберем това, което държавата трябва да се събере, и сложим контролни механизми, и спрем течовете – всичко това може да се случи", заяви още Василев.

При представянето на хората, които влизат заедно с Петков и Василев в новия политически формат, стана ясно, че те са от екипа на Министерство на икономиката.

Като условие за тези, които двамата бивши служебни министри имат към присъединяващите се към тях, Петков изброи: Да имат добра кариера извън политиката, не са били в повече от една партия преди нас, да нямат скандали.

Всеки един ще подпише договор за почтеност, че нямат скрити пари, заяви още той.

Петков допълни, че няма да "крадат" хора от други партийни листи.

Сред представените нови лица са Деница Симеонова, магистър инженер, която в последните 5 години работи за развитието на предприемаческата среда в България, Яна Балникова от екипа на Министерство на икономиката, Калина Константинова, която беше заместник-министър в министерството, Даниел Лорел, председател на Комисията по прозрачност в Министерство на икономиката.

Петков бе категоричен, че Радев не стои зад партията им. Но той благодари на президента, че им е дал свобода като министри в служебния кабинет.

Безброй партии ни се обадиха и предложиха да станат мандатоносители, партия МИР не е от тях, каза още Василев и прогнозира, ще следващото правителство на България ще бъде коалиционно.

Този проект е консултиран с мен и с Кирил, и с никой друг, заяви Асен Василев в отговор на въпрос за участието на президента Румен Радев в новия проект. Не ни е страх, добави от своя страна Кирил Петков и уточни, че това не е президентска партия. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK