Акция в Сливен и Твърдица: Има задържани с дрога

Снимка: Infomreja.bg

Петима са задържани с полицейска мярка за 24 часа

Мащабна операция срещу наркоразпространението в Сливен и Твърдица, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Петима са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

Акцията е проведена на 21 март на територията на районните управления в Сливен и Твърдица с цел установяване на производство, разпространение и притежание на наркотични вещества. В ход на операцията са извършени множество проверки на превозни средства, лица и частни адреси.

При извършване на процесуално-следствени действия в жилището на 29-годишен мъж в град Сливен криминалистите са намерили помещения, пригодени за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа. Иззети са засети растения и суха листна маса, които при полевия тест са реагирали на марихуана. 29-годишнияг мъж е отведен в РУ-Сливен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство.  

При проверка в жилище, обитавано от мъж на 26 години в град Сливен, полицейските служители са намерили и иззели опаковки, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е  реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържат. По случая е образувано досъдебно производство. 

В хода на операцията полицейски служители са извършили проверка на лек автомобил в района на кръстовище „Петолъчка“. В автомобила са установени двама мъже на 26 и 23 години. В тях са намерени 13 броя опаковки, съдържащи суха листна маса, която при теста е дала положителен резултат за наркотично вещество. Двамата са задържани за 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства. 

При проверка в жилището на 35-годишен мъж в град Твърдица полицейските служители са намерили и иззели пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Операциите по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен продължават. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK