Кой е работил в отсечка 4 на АМ Хемус? Този въпрос публично през студиото на Нова телевизия задава служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова. Тя издирва строителя, тъй като той иначе не се легитимира - заради реално незаконната процедура и липсата на разрешение за строеж.

Такъв въпрос задава тя и към протестиращи строителни работници, които бяха включени в ефира на телевизията. Виолета Комитова призова строителя да се легитимира в публичното пространство, дори и за да му се наложи акт за незаконно строителство.

Комитова заяви, че не би могла да коментира самия протест, тъй като не знае фирмата. Нужно е да се види конкретно къде е проблемът с плащанията, ако работници твърдят, че не са получавали заплатите си. Реално МРРБ не е отговорно за техните заплати, тъй като е възможно фирмата да си е получила парите, но мениджмънтът на фирмата да не е бил коректен. Не е възможно и коректно да се говори ангро, а всеки казус е различен. За първи път има протест на работници, които заявяват, че са на Хемус. Девет фирми работят там и са платени авансово над 1 млрд. лв.

Коя фирма протестира точно? Към кого задават въпроса - МРРБ, бюджета, МС? Не знам къде са парите, фирмата да отговори къде са парите, посочи Комитова.

Тя отпрати и покана за публичен дебат към бившия зам.-министър и бивш министър в правителството на ГЕРБ Николай Нанков. Знаково беше, че поканата се отправя към Нанков, а не към последния министър Петър Аврамова. /Нова тв/