Прокуратурата привлече като обвиняем мъжа, обрал денонощен магазин в Елин Пелин

Снимка: Infomreja.bg

Той е осъждан за престъпления против собствеността, за които е изтърпял наказания „лишаване от свобода“

Окръжна прокуратура-София, наблюдава досъдебно производство за въоръжен грабеж, извършен в денонощен магазин в град Елин Пелин,  Софийска област.  С постановление на наблюдаващия прокурор като обвиняем е привлечен Л. Г., на 37 г., от гр. София, за извършено престъпление по чл.199, ал.1, т.4 във връзка с чл.198, ал.1 от НК.   

На 22.09.2021 г. около 23,20 часа Л.Г. е влязъл в магазина. Насочил пистолет срещу служител в търговския обект – мъж на 20 г., и поискал да му даде оборота от деня. Обвиняемият отнел 1812 лева, два мобилни телефона и кутия цигари. След това той напуснал денонощния магазин и се придвижил до гр. София с л.а. „Рено клио“. Предприети са оперативно-издирвателни мероприятия и незабавно е започнато досъдебно производство. Автомобилът е намерен, иззети са и други веществени доказателства.

В хода на разследването извършителят е задържан на територията на гр. София. Установено е, че той е извършил деянието при условията на опасен рецидив. Л.Г. е осъждан за престъпления против собствеността, за които е изтърпял наказания „лишаване от свобода“.   

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-София, да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK